Az oldal csak portré módban használható.
Kérjük forgasd el az eszközöd!

Termékdíj nyilatkozat

Egyszerűsítse a termékdíj nyilatkozat leadását web alapú kitöltéssel és aláírással, akár mobileszközről is.

Gyakori kérdések

MI IS A TERMÉKDÍJ?
Gyakori kérdések plusz ikon

A 2011-ig érvényben lévő termékdíj törvény 2012-01-01-től megváltozott. A kötelezettség az első gyártó-forgalombahozót terheli. Törvényi előírás, hogy megrendeléskor ügyfeleinknek nyilatkozni kell, ha a megrendelt munka nem termékdíj köteles. Készen kapott grafikai anyagnál ennek hitelességét a nyomda nem ellenőrzi, ennek felelőssége a kinyilatkozót terheli, aki elfogadja és vállalja a téves információk következményeit.
Nyilatkozat hiányában és kötelezettség kinyilatkoztatása esetén díjfizetési kötelezettség áll fenn, tehát a számlán mint külön tétel feltüntetésre kerül.
Hatályos díjtételek: reklámhordozónak minősülő papír estén 85 Ft/kg+ÁFA, csomagolóeszköz esetén 19 Ft/kg+ÁFA, irodai papír esetén 19 Ft/kg+ÁFA.

KINEK KELL FIZETNI TERMÉKDÍJAT?
Gyakori kérdések plusz ikon

A belföldi előállítású reklámhordozó papírok esetében az első belföldi forgalomba hozó első vevőjét (vagy a saját célú felhasználót) terheli a fizetési kötelezettség. A reklámhordozó papírok esetében 2005. január 1-től nincs lehetőség termékdíj fizetés alóli mentesség megszerzésére.

MIKOR KELL TERMÉKDÍJAT FIZETNI?
Gyakori kérdések plusz ikon

Kiadványként, annak teljes nyomtatott felületére vetítve legalább 50%-ban nem gazdasági reklám terjesztésére szolgáló kiadvány, időszaki lap.közhasznú szervezet, állami, önkormányzati szerv által, alapfeladata körében kiadott kiadvány.Könyv, tankönyv.

MI VAN AKKOR HA NEM NYILATKOZOK A MUNKÁRÓL?
Gyakori kérdések plusz ikon

Amennyiben a munkáról a megrendelő nem nyilatkozik, úgy automatikusan kiszámlázásra kerül a 85.-Ft/kg+áfa külön tételként.

MILYEN MUNKÁK TERMÉKDÍJASOK ÉS MILYENEK NEM?
Gyakori kérdések plusz ikon

Nem termékdíj köteles nyomdatermékek: névjegy, levélpapír, céges irattartó dosszié, mappa, boríték, jegyzettömb, megrendelőlap irodai alkalmazásban, esküvői meghívó, állami, önkormányzati kiadványok, tankönyv, kizárólag lakossági tájékoztatást szolgáló kiadvány, használati útmutató, ISBN számmal rendelkező könyv amennyiben 50%-nál kevesebb reklámot tartalmaz, ISSN számmal rendelkező sorozat/folyóirat amennyiben 50%-nál kevesebb reklámot tartalmaz.

Termékdíj köteles nyomdatermékek – reklámhordozó papír (85 Ft/kg+áfa): plakát, szórólap, füzet, naptárak, programfüzet, térkép, és egyéb logózott termékek, könyv, amennyiben 50%-nál nagyobb terjedelemben tartalmaz gazdasági reklámot, havilap, amennyiben 50%-nál nagyobb terjedelemben tartalmaz gazdasági reklámot.

Termékdíj köteles nyomdatermékek – csomagolás (19 Ft/kg+áfa): papírzacskó, papírtáska, kartondoboz és más csomagolóeszköz papírból, címke ha a csomagolás része.

KI ÁLLAPÍTJA MEG , HOGY EGY MUNKA TERMÉKDÍJAS?
Gyakori kérdések plusz ikon

A nyomda nem tudja meghatározni egy munkáról, hogy termékdíjas vagy sem. A megrendelőnek kell utánajárnia, és nyilatkoznia a nyomdai munka megrendelésekor.

Nyilatkozat kitöltése

Megérkezett az üzeneted!
Próbáld újra!