Könyvnyomtatás főkep

Könyvszerkesztés, könyvkiadás

Könyvnyomtatás

Másnéven: könyvkészítés, könyvgyártás
Te megírtad, mi eladható formába öntjük
Könyveinket masszív igénybevétel esetén
is hosszú élettartam jellemzi. Kis- és nagy példányszámban is vállaljuk könyvek
készítését.
AJÁNLATKÉRÉS
Könyvnyomtatás főkep

Könyvszerkesztés, könyvkiadás

Könyvnyomtatás

Másnéven: könyvkészítés, könyvgyártás
Te megírtad, mi eladható formába öntjük.
Könyveinket masszív igénybevétel esetén
is hosszú élettartam jellemzi. Kis- és nagy példányszámban is vállaljuk könyvek
készítését.
AJÁNLATKÉRÉS
Fuzetkeszites főkép

Füzetkészítés

Másnéven: irkafüzet, tűzött füzet, brossúra, többoldalas kiadvány
Másnéven: irkafüzet, tűzött füzet,
brossúra, többoldalas kiadvány
A legnépszerűbb nyomdai termék, gyors és gazdaságos
többoldalas kivitel akár 80 oldalas terjedelemig.
A legnépszerűbb nyomdai termék,
gyors és gazdaságos többoldalas
kivitel akár 80 oldalas terjedelemig.
AJÁNLATKÉRÉS
Fuzetkeszites főkép

Konzultáció a sikeres könyvkiadáshoz

A könyvkiadás egy összetett folyamat – semmi gond, ha kérdések merültek fel benned. Ezért hoztuk létre konzultációnkat, ahol személyre szabjuk szolgáltatásainkat és segítünk kiválasztani a megfelelő utat.

Az évek során több mint 100 könyv kiadásához járultunk hozzá, nyelvi gondozással, a vizuális megjelenés kialakításával és gyártással. Ezek nagy része magánkiadás volt, így tudjuk, hogy mennyi kérdés merül fel mire megszületik a kézzel fogható könyv.

A megbeszélés során kitérünk a kiadás módjára és formátumára, a vizuális megjelenésre, arra, hogy milyen példányszámban érdemes gyártani és milyen lehetőségeid vannak az értékesítés és könyvmarketing területén.

A konzultáció történhet személyesen Budapesten, telefonon, vagy online formában, ahogy neked a legkényelmesebb!

Visszahívást kérek

Megérkezett az üzeneted! Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Borítótervezés kép
Borítótervezés

A borító alapjaiban határozza meg az olvasó első benyomását a könyvről, ezért nagy hangsúlyt fektetünk erre a fázisra. A tervezés során igyekszünk olyan kreatív megoldásokat alkalmazni, amely kitűnik a tömegből, figyelembe véve, hogy összhangban legyen a könyv műfajával, hangulatával. Egy eladásösztönző borító kulcs a könyved sikeréhez.

AJÁNLATKÉRÉS
Tördelés kép
Tördelés

Könyvek esetében a mondanivalón túl, fontos az olvashatóság, az esztétika és a rendezettség, amit a tördelés során alakítható ki. A könyv stílusától függően választjuk ki az ahhoz illő tipográfiai elemeket. Ilyen a betűtípus, szedéstükör, logikai tagolás, a szöveg és kép együttes elrendezése. A tördelést a megrendelővel való szoros kapcsolattartással végezzük. Így a végeredmény a szerző elképzeléseinek és a mi szakmai tudásunknak igényes ötvözete lesz.

AJÁNLATKÉRÉS
Illusztráció kép
Illusztrációk készítése

Az illusztrációk valamilyen történetet mesélnek el, magyaráznak, meghatároznak. Feladatuk, hogy kiegészítsék a szöveget és plusz tartalmat adjanak hozzá. Különösen fontos használatuk szakmai- és mesekönyveknél, de gyakran alkalmazzuk verseskötetekben is. Illusztrátoraink különböző stílusokban alkotva állnak ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó csak egy borítóra kerülő, vagy ez egész könyvön átívelő illusztrálásról.

AJÁNLATKÉRÉS
Korrektúra kép
Nyomdai kivitelezés

A gyártás megtervezése során szakmai tapasztalatunk mellett figyelembe vesszük a szerző igényeit, a könyv műfaját és a példányszámot. Könyveink a legújabb technológiákkal, kötészeti megoldásokkal készülnek, elérhetők ragasztókötött puhafedeles (már 50 példánytól is) és cérnafűzött keménytáblás (300 feletti példányszám esetén) kivitben is. Egyedi elképzelések megvalósítására is van lehetőség, felületnemesítéseink mindegyike kérhető könyvek esetében is. Ha ellenőrizni szeretnéd, milyen lesz az nyomat színe, vedd igénybe proof szolgáltatásunkat.

AJÁNLATKÉRÉS
Korrektúra kép
Korrektúra, lektorálás

Egy igényes könyv elkészítéséhez alapvető fontosságú a korrektúra és a lektorálás szakszerű elvégzése. A kézirat megírása a legnagyobb és egyik legfontosabb állomás a könyvkészítés során, viszont ugyanilyen fontossággal bír a korrektúrázás, ahol a nyelvtani hibák javítása történik és a lektorálás, amely során nyelvhelyesség szempontjából nézzük át az anyagot és teszünk javaslatokat, annak tökéletesítése érdekében.

AJÁNLATKÉRÉS
E-book szerkesztés kép
E-book szerkesztés

Az e-könyv nem az a file, amiből a könyvet nyomtatják, bár lehet pdf, de leggyakrabban egy olyan .epub kiterjesztésű fájl, mely egy könyv szövegét és illusztrációit a nyomtatott könyv megjelenéséhez hasonló módon mutatja meg, viszont lehetővé teszi a betűméretek változtatását és igazodik a  különböző méretű képernyőkhöz, ezért optimális megoldás kis képernyőn való olvasáshoz is.

AJÁNLATKÉRÉS

A sikeres könyv titka

A világon több millió könyvet adnak el évente, pedig az emberek nem tudják, mi áll bennük. Az olvasók csak úgy érzik, mintha racionális és megfontolt döntést hoznának, de valójában mindig különböző történetekre hallgatnak. Mindebből az a tanulság, hogy a történetek rendkívül fontosak

A könyvben szereplő történet és a könyv köré épülő történet is.

Az emberek ma leginkább az önmagukkal elhitetett történetek miatt vesznek meg egy-egy könyvet. Szórakozni szeretnének, vagy fejlődni? Esetleg új ismeretekre, impulzusokra vágynak? Egy a fontos, hogy a könyv, már első pillantásra megadja annak ígéretét, hogy ezeket megkapja az olvasó.

Bármilyen jó is a választott téma vagy a megírt mű, ugyanilyen jelentőséggel bír a könyv nyelvi és vizuális kialakítása is. Fontos, hogy a tartalom és a megjelenés összhangban legyen. A könyv kinézete alapjaiban határozza meg, hogy ki fogja levenni a polcról. A pozicionálásban nagy szerepet játszhat a nyomdai kivitelezés is, egy sor különleges technológia tudja emelni a könyv vizuális élményét. Továbbá, elengedhetetlen a reklámozás és megfelelő marketing használata.

Egy sikeres könyv kialakításához elengedhetetlen, hogy minden fázison hozzáértő, a végeredmény iránt elkötelezett személy dolgozzon. A könyvpiacon zajló kiélezett verseny miatt, egyetlen szerző sem engedheti meg magának, hogy a fentieket figyelmen kívül hagyja.

Mizsei Anett és Palkó György
Fotóalbum

Budapest építészete 2000-2020


Ez a könyv egy igazi kuriózum. Vagy mondhatnám egy hiánypótló alkotás. Ennek megfelelően több nyelven jelent meg, és szép sikereket tudhat magáénak az eladások terén is. A szerzők fantasztikus fotókon és precíz leírásokon keresztül mutatják be, Budapest XXI. századának építészetét. A bemutatott épületek jelentős része, idővel olyan megkerülhetetlen idegenformgalmi értékek, illetve a város szerves részét képező látványosságok lesznek, amelyre elégedetten tekinthet, minden ilyesfajta szépségre fogékony szemlélődő. A teljesség igénye nélkül: Művészetek Palotája, CEU, Bálna, Puskás Aréna, Millenáris Park, Papp László Budapest Sportaréna, Várkert Bazár…stb. A könyv nagyot vállalt, és ehhez a vállaláshoz elengedhetetlen volt a méltó megjelenés is. Ennek megfelelően megkapta azokat a technológiai elemeket, amelyek illeszkedtek a letisztult grafikai tervekhez. Alapvető volt a keménytáblás kivitel, a védőborító és a kimagasló minőségű papír. Az extrát, az ízlésesen használt UV-lakk felületek adták. Fotósnak dolgozni kétélű fegyver. Egyfelől tökéletes minőségű és profin elkészített képanyagot ad, viszont ezért cserébe a kifogástalan színhűség és minden más nyomdai elem tökéletessége, alapvető elvárás részéről. Végső soron, ezek azok a könyvek, melyek gyártási szempontból, a csúcskategóriát képviselik, így nekünk is ezek azok amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Palkó főkép
Palkó kép2
Palkó kép3
Palkó kép4
Palkó kép5
Stummer Balázs
Üzleti könyv

Így lehetsz vállalkozó

Ebben a könyvben a tördelésnél és kivitelezésnél, teljesen más szempontokat vettünk figyelembe mint a másik két példánál. A tanulást és fejlődést megcélzó témához, racionális és hagyományosabb forma illik. Ennek megfelelően a könyv formai megjelenése, kevésbé kreativitást, viszont annál inkább, pontosságot és szabályosságot sugall. Ilyen esetben a legfontosabb, hogy az információk befogadását elősegítsük: egységes, szabályos, kiszámítható és könnyen átlátható. Ezek a szempontok vezérelték a tervezési és a kivitelezési fázist is. Az olvasók is jó véleménnyel lehettek a végeredmény láttán, mert kategóriájában, a Libri első tíz helyezettje közé került, az eladásokat tekintve

Stummer főkép
Stummer kép2
Vadász Orsolya Gabriella
Művészeti kiadvány

Modern üvegfestészet

E könyv, 40 üvegfestő munkájába enged betekintést. Kicsiny szelet, egy jó szellemű alkotótársaság műveiből. Az ilyen jellegű könyveken mindig öröm dolgozni. Persze, nem egyszerű ennyi ember alkotásait, olyan formában bemutatni, hogy mindenki elégedett legyen, de a végeredmény kárpótol mindenkit. Egy képes album esetén különösen fontos, hogy csúcs minőségű legyen a kivitelezés. A különleges grafikai tervezésen túl, a prémium hatás eléréséhez, a szokottnál vastagabb papírt választottunk és minden apró részletet kiemelten kezeltünk. Jó példa erre a “szokatlan” impresszum. Mint a lenti képen látható, az alkotók bemutatásának tematikáját követve, helyeztük el, a rólunk szóló információkat, kikacsintva ezzel az alkotók és az olvasók felé is.

Vadász kép4
Vadász kép3
Vadász kép4
Mizsei Anett és Palkó György
Fotóalbum

Budapest építészete 2000-2020

Ez a könyv egy igazi kuriózum. Vagy mondhatnám egy hiánypótló alkotás. Ennek megfelelően több nyelven jelent meg, és szép sikereket tudhat magáénak az eladások terén is. A szerzők fantasztikus fotókon és precíz leírásokon keresztül mutatják be, Budapest XXI. századának építészetét. A bemutatott épületek jelentős része, idővel olyan megkerülhetetlen idegenformgalmi értékek, illetve a város szerves részét képező látványosságok lesznek, amelyre elégedetten tekinthet, minden ilyesfajta szépségre fogékony szemlélődő. A teljesség igénye nélkül: Művészetek Palotája, CEU, Bálna, Puskás Aréna, Millenáris Park, Papp László Budapest Sportaréna, Várkert Bazár…stb. A könyv nagyot vállalt, és ehhez a vállaláshoz elengedhetetlen volt a méltó megjelenés is. Ennek megfelelően megkapta azokat a technológiai elemeket, amelyek illeszkedtek a letisztult grafikai tervekhez. Alapvető volt a keménytáblás kivitel, a védőborító és a kimagasló minőségű papír. Az extrát, az ízlésesen használt UV-lakk felületek adták. Fotósnak dolgozni kétélű fegyver. Egyfelől tökéletes minőségű és profin elkészített képanyagot ad, viszont ezért cserébe a kifogástalan színhűség és minden más nyomdai elem tökéletessége, alapvető elvárás részéről. Végső soron, ezek azok a könyvek, melyek gyártási szempontból, a csúcskategóriát képviselik, így nekünk is ezek azok amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Palkó főkép
Palkó kép2
Palkó kép3
Palkó kép4
Palkó kép5
ÖSSZES MUTATÁSA
Stummer Balázs
Üzleti könyv

Így lehetsz vállalkozó

Ebben a könyvben a tördelésnél és kivitelezésnél, teljesen más szempontokat vettünk figyelembe mint a másik két példánál. A tanulást és fejlődést megcélzó témához, racionális és hagyományosabb forma illik. Ennek megfelelően a könyv formai megjelenése, kevésbé kreativitást, viszont annál inkább, pontosságot és szabályosságot sugall. Ilyen esetben a legfontosabb, hogy az információk befogadását elősegítsük: egységes, szabályos, kiszámítható és könnyen átlátható. Ezek a szempontok vezérelték a tervezési és a kivitelezési fázist is. Az olvasók is jó véleménnyel lehettek a végeredmény láttán, mert kategóriájában, a Libri első tíz helyezettje közé került, az eladásokat tekintve

Stummer főkép
Stummer kép2
Vadász Orsolya Gabriella
Művészeti kiadvány

Modern üvegfestészet

E könyv, 40 üvegfestő munkájába enged betekintést. Kicsiny szelet, egy jó szellemű alkotótársaság műveiből. Az ilyen jellegű könyveken mindig öröm dolgozni. Persze, nem egyszerű ennyi ember alkotásait, olyan formában bemutatni, hogy mindenki elégedett legyen, de a végeredmény kárpótol mindenkit. Egy képes album esetén különösen fontos, hogy csúcs minőségű legyen a kivitelezés. A különleges grafikai tervezésen túl, a prémium hatás eléréséhez, a szokottnál vastagabb papírt választottunk és minden apró részletet kiemelten kezeltünk. Jó példa erre a “szokatlan” impresszum. Mint a lenti képen látható, az alkotók bemutatásának tematikáját követve, helyeztük el, a rólunk szóló információkat, kikacsintva ezzel az alkotók és az olvasók felé is.

Vadász főkép
Vadász kép3
Vadász kép4

Elsőkönyves vagy?

Egy nagy kiadó nemet mondott a művedre? Nem vagy egyedül, az első könyvek szinte mindig magánkiadásban jelennek meg. Érthető, ha megijedsz, hogy a könyvkiadással járó minden folyamatot neked kell átlátnod és biztos hallottad már azt is, hogy egy vagyonba fog kerülni.

Ne ijedj meg, ez nincs így. A könyvkiadás kezdeti lépésétől fogjuk a kezed, nem hagyunk magadra. Az első könyveseknek mindenképpen ajánljuk a konzultációnkat, ami alapján felvázoljuk a lehetőségeid és közösen megtervezzük mi lesz az az út amelyen elindulhatunk. Közös érdekünk a könyved sikere. Legyen ez a siker, az első könyved kiadása, amely által megismerhetnek az olvasók és szélesebb körben elterjedhet a neved, vagy később, már komoly közönséggel rendelkező szerzőként, több ezer példány eladása. 

Az elsőkönyveseknek mindenképpen ajánljuk a konzultációnkat.

Gyakori kérdések

Miért válasszam a magánkiadást?
Gyakori kérdések plusz ikon

A kiadókhoz nehéz és hosszadalmas folyamat bekerülni, továbbá majdnem minden esetben feltétele, hogy lemondj a szellemi tulajdonod feletti rendelkezésről. Legtöbbször nem, vagy nagyon kis százalékban részesülsz a könyveladások bevételéből. Jellemzően sokkal több időt vesz igénybe, mire kézzel fogható példányokat látunk a művünkből a magánkiadás folyamatához képest. Anyagi szempontból, adott esetben, sokkal jobban megéri a magánkiadás mellett dönteni. Elmondható, hogy egy átlagos, 200 példányos könyv esetén, már 50 db eladása után megtérül a gyártási költség.

Minőségben ugyanazt kapom mint egy kiadó esetében?
Gyakori kérdések plusz ikon

Nálunk nem kell kompromisszumot kötnöd. Grafikai tervezésben, lektorálásban, tördelésben és gyártásban is a legmagasabb szintet nyújtjuk számodra.

Le kell mondanom a könyvem jogairól?
Gyakori kérdések plusz ikon

Mi nem kérjük, hogy add át nekünk a műved jogait. Minden kiadási jog a tiéd marad.

Elég ha csak kéziratom van?
Gyakori kérdések plusz ikon

Igen, de célszerű a kéziratot lektorálni és korrektúrázni. Nem szerencsés, ha ezt magunk végezzük, mert saját hibáinkat nehezen vesszük észre. Ebben segíthet egy vagy több magasan kvalifikált ismerősünk, de rábízhatod profi lektorunkra is.

Értenem kell a tördeléshez, grafikai tervezéshez?
Gyakori kérdések plusz ikon

Tördelésben és grafikai tervezésben is tudunk segíteni, de ha tudsz nyomdakész grafikai terveket készíteni, sok költséget spórolhatsz meg.

Milyen kivitelt érdemes választanom?
Gyakori kérdések plusz ikon

A könyv műfaja, terjedelme, a szerző egyéni preferenciái mind-mind befolyásolják, hogy milyen kivitellel, milyen papírra, milyen technológiával érdemes könyvet készíteni. Ebben szakmai tanácsainkkal segítjük szerzőinket.

Kinek a feladata az lSBN szám igénylés?
Gyakori kérdések plusz ikon

Az ISBN számot igényelhetsz saját magadnak vagy ránk is bízhatod.

Fontos marketinget alkalmazni?
Gyakori kérdések plusz ikon

Ahány szerző annyi cél és elképzelés. Más stratégia szükséges annak, aki a következő művének kiadását akarja finanszírozni, mint aki profit orientált szemlélettel adja ki könyvét. Ha fontos számodra a bevételszerzés is a könyvekből, ahhoz átgondolt és személyre szabott marketingstratégia kialakítása szükséges.

Magánkiadás esetén is lehet könyvesboltban értékesíteni?
Gyakori kérdések plusz ikon

Röviden igen, lehet. Viszont, csak akkor érdemes, ha megfelelő marketingstratégiát tettél a könyved mögé, hiszen minél többen tudnak a könyvedről, annál több vásárlásra számíthatsz. 500 példány alatt nem javasoljuk a könyvesbolti értékesítést.

Milyen példányszámtól mondható gazdaságosnak a nyomtatás?
Gyakori kérdések plusz ikon

Puhatáblás kivitel esetén, minimum 100 példányt szoktunk ajánlani, mert 50 könyv szinte ugyanannyiba kerül. Keménytáblás, cérnafűzött könyvek esetén, 500 példány alatt nem gazdaságos a gyártás. Elmondható az általános szabály, hogy a példányszám növekedésével csökken az egységár.

Milyen gyorsan készül el a könyvem?
Gyakori kérdések plusz ikon

Ez függ a könyv bonyolultságától, a korrektúra körök számától, de normál esetben a kézirat leadásától számítva egy hét a digitális állomány elkészítése, beleértve a tördelést, borító szerkesztést. Hosszabb ha lektorálni, korrektúrázni kell. A gyártás további egy hetet vesz igénybe, így összességében nagyjából két hetes átfutással lehet számolni.

Visszahívást kérek

Megérkezett az üzeneted! Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Referenciák

Referencia kép10
Referencia kép2
Referencia kép3
Referencia kép4
Referencia kép9
Referencia kép5
Referencia kép14
Referencia kép8
Referencia kép18 új
Referencia kép10

Rólunk mondták

Óház könyvkiadó

Köszönjük a Dream Vision 47-nek a rugalmasságot, a gyors és precíz munkát és a mindig kedvező árakat; általában véve a teljes körű odafigyelést! (Az első, náluk készült könyvnél a szöveg átadása után egy hiányzó oldalszámról értesítettek - ilyen alaposságot eddig nem tapasztaltam más nyomdánál.)

Szánti Dominika

Nyugodt szívvel ajánlom. Minőségi munka, elérhető áron.

Hudák Tibor

Az első könyvem szerkesztését és nyomtatását bíztam a csapatra. Tökéletesen elégedett vagyok a munkával, a szerkesztéssel a nyomtatással, a kapcsolattartás is csillagos ötös, mindenre mindig azonnal kaptam választ, nem tartottak bizonytalanságban egy percig sem. Keresd őket bátran, mindenre fognak megoldást találni!

P. Dányi Gabriella

Kedves Irodalmár Ismerőseim! Figyelmetekbe ajánlom a jelen helyzetben legkedvezőbb és legkörültekintőbben eljáró nyomdai szolgáltatót!

Felsőörsi Önkormányzat

Egy értéktári kötetet készíttettünk a Dream Vision 47-tel, ahol figyelmesen, tanácsokkal ellátva és időre dolgoztak! Köszönjük a munkát, hálásak vagyunk érte! Mindenkinek ajánlani tudjuk!