Ajánlatkéréshez ugrás

Így zajlik egy könyvkiadás konzultáció

Biztos felmerült már benned, hogy milyen is lehet a konzultációnk. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy hogyan és hol zajlik, kikkel fogsz találkozni és milyen témákat érintünk a találkozás során.

OLVASÁSI IDŐ
5 perc
KATEGÓRIA
könyv
MŰFAJ
ismeretterjesztő

Ha tömören szeretnék válaszolni arra a kérdésre, hogy kinek ajánlott, akkor a válasz mindenkinek, aki könyvkiadásban gondolkodik. Legyél elsőkönyves szerző, vagy már rutinos, érdemes velünk konzultálni a lehetőségekről, mivel a könyvpiac , folyamatos változásban van, a „tegnap” megoldásai nem biztos, hogy még ma is a legjobbak.

A konzultációkat – ha a személyes meetinget választod –, a parlament közelében tartjuk egy finom kávé mellett, kellemes környezetben. Az első találkozás rendszerint egy felmérő alkalom, itt még nem születnek nagy döntések, sokkal inkább egymás megismerése és a kölcsönös bizalom kiépülése a cél, de természetesen a közös munka már itt elkezdődik.

Ketten várunk majd, egyikőnk a vizuális megjelenésért felel, ide tartozik a könyvborító, a benne szereplő grafikai elemek és a szöveg tördelése, Másikunkhoz a gyártás tartozik, vagyis kivitel, a felhasznált papírok, egyedi felületnemesítési eljárások és ezek költségei.

A rövid ismerkedés során mi is bemutatkozunk neked, illetve te is nekünk, kiváncsiak vagyunk az eddigi pályafutásodra, kiadott könyveidre, elért eredményeidre és eddigi tapasztalataidra.

Felmérjük az elképzeléseid, hogy mi a célod a könyvkiadással és javaslatokat teszünk, hogyan tudnád elérni ezeket a célokat. Mindig szem előtt tartjuk a realitásokat. Nem fogunk rád erőltetni semmit, se példányszámot se kivitelt, se semmi egyebet, amit te ne szeretnél. A lehetőségekről fogunk beszélni.

A könyved témája és műfaja alapján tanácsot adunk a kivitelt és a grafikai irányokat illetően.

Az általad elmondottak és a tapasztalataink alapján, közösen készítünk egy tervet. Lépésről-lépésre átvesszük, mi kell ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérd. Nem árulunk zsákbamacskát, ezen a ponton, már előzetes költségtervezetet is készítünk, amely szavatolja, hogy ne kerüljenek elő a semmiből mondvacsinált „rejtett” költségek.


Akár tetszik akár nem, a könyved egy termék. Ráadásul, egy olyan termék, amelynek hatalmas a konkurenciája. A komolyabb példányszámok értékesítéséhez elengedhetetlen a marketing. A megfelelő marketingstratégia legalább olyan fontos, mint maga a könyv tartalma. Legyen az a világ legjobb, legérdekesebb története, ha az olvasó nem találkozik vele, akkor nem fog eljutni a nagyközönséghez. Ennek a stratégiai kidolgozásában segítünk és ha szükséged van rá, akkor ajánlunk szakembert is hozzá

A konzultáció zárásaként, egyeztetjük a könyvkiadás időbeni ütemezését. A feladatok rád és ránk eső részét, illetve, hogy mikorra számíthatsz a kész könyveidre. Rendszerint, kiviteltől függően (keménytáblás könyvek gyártási ideje hosszabb), a kézirat leadásától számítva 2-4 hét, és már kész is a könyved.

A könyvkiadás egy összetett folyamat, de közel sem annyira bonyolult, ha a megfelelő csapat egyengeti az utadat. Ha szeretnéd, hogy ez a csapat a DreamVision47 legyen, akkor ehhez az első lépés, hogy jelentkezel a konzultációnkra itt. Limitált számú szerzővel tudunk egyszerre együtt működni, így ha nem szeretnél sokat várni ránk, akkor keress meg minket időben, akár a kéziratod befejezése előtt, hogy beütemezzük a te könyved is.

No items found.

További írásaink